21.6.2015

Köyhän miehen chaneli

Tän vuoden puolella ruokalistani ehdottomaksi ykköseksi on noussut kaurapuuro. Yleensä aamupalana, mutta ei nyt ihan tavatonta ole syödä sitä iltapalanakin. Tai välipalana. Tai päivällisenä.

Joo, eli toimii pitkin päivää. 

Kuitenkin sellasenaan se alkoi tulla ulos korvista, eli erilaisia variaatioita on ollut pakko keksiä. Alkuvuosi meni aika paljon raejuusto&mehukeitto -linjalla, joka oli ihan hyväksihavaittu kombo. Marjat olisi kaikkein parasta puuron kanssa, mutta kun jostain määrittelemättömästä syystä en pakastinta omista, on se vähän hankalaa. Ei mahdotonta, mutta hankalaa. Eli mehukeitot, raejuuston kanssa tai ilman oli aika hyvä.

Kunnes ei enää ollutkaan, kun kaipas vähän vaihtelua. Keksin vauvaruokahyllyjen olemassaolon. Mangopiltti on suurin heikkouteni ikinä, aivan superhyvää, joten miksi se ei olisi hyvää myös puuron kanssa? Ja sehän oli. Sitten pistin elämän risaseksi, ja kokeilin vähän muitakin makuja. Ja nekin toimi.

En ole koskaan ollut mikään suuri omenan ystävä, poikkeuksena tuore omena. (Tajusin just, että istun tässä Applen laitteiden ympäröimänä, ehkä pitäis pyyhkiä toi eka lause pois, hah...) Kun sitten mango-, aurinkoinen- ja aprikoosi-banaani-piltit oli jo testattu ja hyviksi havaittu, hetken mielijohteesta nappasin pari omppuakin mukaan. Ja sehän olikin oikeastaan ihan hyvää. Kun kaapista vielä löytyi kanelia, oli resepti valmis. Oikeaa reseptien aatelia... 

Tässä sitä sitten olis, köyhän miehen chaneli; kanelipuuro feat. apple


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti