13.9.2016

R H O D E S

MITÄ PAKATA MUKAAN




Monikäyttöisiä vaatteita kuumaan, hyvät kengät kävelyyn, aurinkorasvaa (oli välillä jopa kalliimpaa kuin Suomessa), after sunia, sopivan kokoiset bikinit (nimim. omani oli liian isot, ikävää vesipuistossa), aurinkolasit, lomafiilis. Ainiin, ja uimakengät! 



MISSÄ ASUA










Meidän hotelli oli Filerimos Village. Neljä kilsaa lentokentälle, kahdeksan keskustaan, alle yksi rantaan. Iso hotelli, useita asuinrakennuksia, kaksi uima-allasta. Palvelu hyvä, paitsi allasbaarissa ei hymyä irronnut kahden viikon aikana kertaakaan. Allaspolitiikka: aurinkotuolien varaaminen kielletty pyyhkeiden pois keräämisen uhalla, mutta kumman täynnä pyyhkeitä ne tuolit silti oli. Ihan siitä aamukuudesta alkaen. Huoneessa osotusten vastaisesti ilmastointi, wi-fi maksullinen. Huone muuten ok, mutta sängyt ja äänieristys suoraan helvetistä. Hotellin ruoka on jo käsitelty täällä. 



MILLÄ LIIKKUA




Bussilla ja skootterilla (tai mönkijällä), silloin tällöin veneellä. Keskustaan mentäessä bussilinjat toimii ja kulkee ihan hyvin, tosin ilmastointi oli niin tehokas, että matkat taitoin hampaat kalisten. Skootteri vuokrattiin tokalle viikolle, hintaan vähän päälle sata euroa. Veneellä mentiin retkelle, vaikka olishan se oma venekin ollut ihan kiva. Pelkästään keskustan alueella skootteria ei olisi mielestäni tarvinnut, mutta kun veri veti muuallekin, oli skoba helpoin vaihtoehto. 



MITÄ TEHDÄ
















Ilmeeni, kun Seven Springsistä puuttui ne Springsit.

Altaalla ja rannalla makoiluun kyllästyi aika nopeasti, mutta onneksi muutakin tekemistä keksi. Hotellilta kun käveli muutaman minuutin  kentälle, löytyi lähin kylä, tivoli ja kirkko. Yksi päivä, tuskaisen kuuma päivä, käytettiin Rodoksen kaupungissa kiertelyyn. Vanha kaupunki käytiin kahdesti, yhtenä iltana ja toisen kerran aikaa tappaessa viimeisenä päivänä. Skootterin vuokrauksen jälkeen alkoi armoton snorklausspottien etsintä, yleensä muutaman linnan kautta. Vesipuistoa suosittelen lämpimästi, itse tosin olisin voinut sen pahimman kamikaze-sliden jättää väliin. Butterfly Village oli myös kiva, mutta samana päivänä käyty Seven Springs vähän pettymys. Huhu tosin kertoo, että keväällä ja alkukesästä siellä olis vähän enemmän sitä itteään. Vettä, nimittäin. Vuoria tuolla riittää, itse tykkäsin eniten Filerimos-vuoresta, jonne ajettiin katsomaan auringonlaskua. Vuorelta löytyi kivat maisemat, pari rauniota, iso risti ja hanhia. Myös linnat oli kivoja, vaikka myönnettäkööt, että jos viereisellä parkkipaikalla tuli vastaan kissaperhe, vei se pidemmän korren...



MINNE RETKEILLÄ











Jos retkelle mielii, ei se niin kovin vaikeaa ole. Kaupungin satamaranta on täynnä päivämatkoja myyviä kojuja, niin Lindokselle, Symiin kuin Pokemon Go -cruisellekin. Mä olisin lämmennyt jälkimmäiselle. Päädyttiin kuitenkin Symille. Retki kesti lähes koko päivän ja sisälsi käynnin toisellakin saarella, jonka nimeä en muista ja jonka ainoa nähtävyys oli luostari. Symillä kierrettiin kaupunkia ja kojuja, mutta suojaisa ja harvinaisen tuuleton mesta ajoi aika pian etsimään uimapaikkaa. Päätettiin seikkailla ja täpötäyden rannan sijaan vuorikiipeiltiin itsemme parin piikkupuskan halki syrjäiseen poukamaan, jossa sai rauhassa lillua viilenemässä. Lopulta aika meni tosi nopeaan, eikä kiertelyn, uimisen ja safkan jälkeen jäänyt pahemmin ylimääräistä aikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti