2.9.2016

ABOUT THE FOOD

Koska Rodoksen matkani mahdollisti vain palkaton kahden viikon loma, oli se elokuulta maksettavan palkan määrä otettava huomioon matkasuunnitelmissa. Kaksi viikkoa Rodoksella, all inclusive, kustansi 730€ per naama. Budjettimatkailua siis, sanan varsinaisessa merkityksessä. All inclusiveen kuului aamupala, lounas ja illallinen, juomineen ja välipaloineen. Hinnan huomioon ottaen en liikoja odottanut, mutta pakko myöntää, että kaksi viikkoa lähes samaa ruokaa syödessä jossain kohtaa alkoi tökkiä. 

Oon suhteellisen kaikkiruokainen tyyppi ja uusien ruokien kokeileminen on mieluista hommaa. Vaikka ruokajumituksia tuleekin toisinaan, oli toi kahden viikon all inclusive -jumitus kuitenkin too much. Vaikka ehkä liioiteltua sanoa joka päivänä olleen samaa ruokaa, ainakin voi sanoa saman kaltaista. Perusjutut, kuten tuoreet salaatit, tsatsiki ja oliivit, toimi koko loman, mutta lämpimien ruokien kohdalla olisi toivonut vähän vaihtelua. Ekan viikon aikana tuli fiilis, että kun oli kuvannut yhden aterian, oli kuvannut ne kaikki. 












Illallisella oli myös Barbeque-piste, josta sai pastaa tai risottoa sekä suoraan grillistä lihaa tai kanaa. Grillihomma toimi vaihtelevasti, suurimman osan aikaa ei toiminut ollenkaan. Jono oli vähän turhan pitkä ja kummasti sitä olisi halunnut käyttää puolet illallisesta johonkin ihan muuhun kuin odotteluun. Yleisimmin asiakkaat kaiketi majoittuu sen viikon, mutta koska me oltiin kaksi niin huomattiin ruokalistan kiertävän aika kehää. 

All inclusiven ottamalla aika helposti elää naimisissa hotellin kanssa. Kuitenkin koska itsensä täyteen tankkaaminen oli aika helppoa, oli ihan sallittavaa skipata lounas silloin tällöin. Tätä tehtiin varsinkin tokalla viikolla, kun ajeltiin skoballa kauemmaksi eikä hotellille palaaminen vain ruoan takia ollut järkevää. Pari kertaa lounastettiin rafloissa, muuten turvauduttiin välipaloihin. Niiden parin raflakokemuksen perusteella kyllä vakuutuin all inclusiven olleen budjettimatkailun kannalta paras vaihtoehto. Esimerkiksi alla olevan kuvan Souvlaki-annos lounastettiin Symillä. Ruoat kahdelle, vesi ja yksi bisse maksoi jo yli kolmekymppiä. Vertailun vuoksi kerrottakoot, että all inclusivesta maksettiin 13 euroa päivältä. Cha-ching vaan. 



Juomapuoleen hotellilla kuului perus vesi, limut, olut ja viinit. Paikalliset alkoholijuomat oli sen verran stydiä tavaraa, että jätin ne suosiolla välistä. Bisse maistui vähän hassulta, mutta oli juotavaa. Valkkari oli ok ja sitä tuli otettua lasi tai pari illallisella. Muutaman kerran käytiin drinkeillä kaupungissa, mutta paras illanviettopaikka oli kilsan päässä hotlalta löytyvä donitsimesta, missä oli a) törkeen halpoja donitseja, b) törkeen hyviä donitseja. Ja bonuksena toimiva Wi-Fi, mikä ei todellakaan ollut itsestäänselvyys.


Crazy Mojito Lady sai Mojitonsa. 



Perusaterioiden lisäksi tuli tietenkin nautittua enemmän tai vähemmän välipaloja ja juotavaa. Vaikka vesi toki kuului myös all inclusiveen, vesipulloja tuli silti raahattua lähikaupasta hotlalle. Suklaata tuli syötyä aika antaumuksella, samoin halvahkot Breezerit houkutti. Ja aika usein houkutuksille antoi periksi. 






Loman parhaiksi ruokahommiksi valikoitui kuitenkin ystävämme Ben ja Jerry. Hinnoiltaan pikku-B&J:t ei ollut paljon suomihintoja halvempia ja valikoimakin niukahko, mutta kai se on ihan ok kaksi viikkoa elämästään syödä lähes päivittäin kallista jätskiä, eh? 


Kyllä. Oli enemmän kuin ok. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti