7.1.2016

Katteettomista lupauksista

Niin, niistä joita tehdään aina kun vuosi vaihtuu. Kun luvataan laihduttaa, syödä terveellisemmin, lopettaa karkinsyönti, alkoholinkäyttö ja tupakointi, olla parempi ihminen. Haukataan niin sanotusti liian iso pala, eikä sitten pystytäkään sitä pureskelemaan. Vuosi on kuitenkin aika pirun pitkä aika pitää kiinni elämänmuutoksesta, jonka on tehnyt minuutissa. 

Oon huomannut usein, että tavoitteet jää saavuttamatta sen takia, kun oletuksena kaikki täytyy tehdä kerralla. Hyvänä esimerkkinä joskus, kun hankin salikortin ajatuksena käydä pari kertaa viikossa treenailemassa ilman mitään sen suurempaa suunnitelmaa, alkoi joka tuutista puskea elämänohjeita kuinka tukea saliharrastusta. Eli vain sen takia, että on ottanut elämäänsä jonkun uuden osa-alueen, olisi kaikki vanha ja (mahdollisesti) epäterveellinen pitänyt jättää samantien pois, muuten treenistä ei ole mitään hyötyä. Toki ymmärrettävästi terveellinen ruokavalio ja alkoholin ja tupakan pois jättäminen tukee sitä liikuntaharrastusta, mutta en vain ymmärrä tätä kaikki tai ei mitään -ajatusmaailmaa. Jossa, pakko myöntää, olen itsekin elänyt. Ja yleensä se on lopulta ollut se ei mitään.

Viime vuoden aikana opin sen, ettei se ole kaikki tai ei mitään. Se on jotain mielummin kuin ei mitään. Pieniä askelia, pieniä tekoja. Viime vuonna onnistuin saamaan liikunnan säännölliseksi osaksi elämää, nyt jatkan edelleen hyvinvoinnin edistämistä. Pienin askelin. 

En ole kovin tavoitteellinen tyyppi, mutta asetetaan nyt itselle sitten tavoite. Tavoitteeni on asettaa vuoden ajan joka kuukaudelle yksi pieni tavoite, joka lisää hyvinvointiani, henkistä tai fyysistä. Ja tavoitteeni on myös pysyä niissä tavoitteissa. 

Tammikuun tavoite on uni. Nyt kun on viikon loman aikana saanut levättyä pahimmat viimeisen vuoden aikana kertyneet univelat pois, asetan tavoitteeksi olla keräämättä uusia velkoja. Tavoitteenani on pitää yllä säännöllistä unirytmiä, nukkua ainakin seitsemän tuntia yössä ja yrittää selvitä aamuista ilman kolmea pannullista kahvia. 

En vielä tiedä teenkö tän suhteen viikkokatsauksia vai vaan yhteenvedon lopussa, katsotaan ihan fiiliksen mukaan. Wish me luck! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti