14.12.2015

molemmat puolet




Kuinka peittää väsynyt naama kuvissa? Kampaa hiukset silmille! Toimi lauantaina, sen kunniaksi otin parit selfiet, joiden jälkeen suuntasin leffaan nukkumaan. Kyllä, eikä ollut muuten edes eka kerta. Tai toka tai kolmas... Tarpeen tullen onnistun kyllä nukahtamaan missä tahansa, kunhan löytyy edes viisi minuuttia aikaa ja tarpeeksi mukava päänalunen. Leffassa nukkumista nyt yritän vältellä lähinnä leffalippujen aivan törkeän hintatason vuoksi (miksi maksaa viisitoista euroa nukkumisesta kun sen voi tehdä ilmaiseksikin?), mutta ei sekään haitaksi olisi, että leffan jälkeen osaisi kommentoida sitä muutenkin kuin "olihan se ihan hauska". Tietämättä todella hölkäsen pöläystä mitä koko pätkässä on edes tapahtunut.

Tänään avaintenpalautusreissulla jäin suustani kiinni baaritiskille. Koska kotona odotti vain tyhjä word-tiedosto, ja sekin sivuilleen täytettä työturvallisuuden ja ergonomian muotoisena tekstinä, en nähnyt mitään väärää jäädä vähän hengailemaan ja vaihtamaan kuulumisia sangen hemaisevan baarimikon kanssa.

Tuli puheeksi miten kaikissa asioissa on aina kaksi puolta ja miten ärsyttääkään ihmiset, joilla on aina mielipide joka asiaan, asiasta riippumatta. Väistämättä kuitenkin tilanteisiin, mihin liittyy enemmän kuin yksi ihminen, liittyy myös monta näkökantaa. Kerran löysin itseni tilanteesta, jossa kaksi kaveria oli keskenään riidoissa ja molemmat selittivät omaa kantaansa riidan alkuperään. Siinä sitten kuuntelin monttu auki, että miten voikaan tarinat erota toisistaan. Eikä kyse edes ollut siinä, että jompikumpi olisi valehdellut, vaan pelkästään siitä miten erilailla ihmiset tilanteet kokee.

Ja kun näitä näkee ja kuulee koko ajan, erilaisia versioita tapahtuneesta. Ja se on ihan ok. Se, mikä ei ole ok, on ihmiset jotka ei asiaan millään tavalla liity, mutta joilla silti on mielipide miten ne kuviot oikeen menikään. Onhan se aika pirun helppo seistä varman mielipiteensä takana ja toitottaa sitä absoluuttisena totuunena, jos on kuullut asian yhden version, ei yhtään versiota tai pahimmillaan kaikki mahdolliset versiot täysin vääristä lähteistä. Vaikeaa sen sijaan tuntuu olevan kysyä suoraan mikä olikaan homman nimi. Sitä kun ei kuitenkaan koskaan voi kukaan ulkopuolinen tietää.

Täytynee olla aika kiitollinen, että on sattunut saamaan lähipiiriinsä ne ihmiset, joita kiinnostaa kuulla kaikki versiot ennen lopullista tuomiota. Ja varsinkin ne, jotka ei tuomitse mistään, koska itsekin tajuaa ettei kaikkea voi hallita.


Tui tui & peace & love 

Ps. Tämä postaus on kirjoitettu Robinin tahtiin...



...ja sekin on ihan ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti