27.12.2015

Do you wanna build a snowman?


Kummityttö, 3v, on aivan hillitön Frozen-fani. Niinkuin taitaa itseasiassa olla about 98% maailman lapsista tällä hetkellä. Osallistuvana kummina olen tietty saanut oman osani tästä hullutuksesta, siitä huolimatta etten leffaa kokonaisuudesaa ole nähnyt kertaakaan. Leffan alku sen sijaan, sitä on katsottu sitten lopunkin edestä. Tiedän, että on prinsessat Elsa ja Anna ja että Elsa on niin sanotusti aika jäätävä muija ja että sillä Annalla on joku sata miestä yhden leffan aikana. Lisäksi on lumiukko, joka haaveilee kesästä sekä poro nimeltä Sven. Siis poro, ei missään tapauksessa hirvi. Näin ainakin kummityttö tiukasti korjaa, jos väärän eläimen satun lipsauttamaan. Ainiin, ja tietenkin ne Annan miehet, joista toinen on total asshole ja toinen vittuilee, mutta on pohjimmiltaan ihan kiva. (Tai näin luulen, enhän -kuten sanottu- ole leffaa loppuun asti vielä nähnyt.) 

Juu, tän Frozen-aloituksen piti olla looginen aasinsilta eilen sataneeseen lumipeitteeseen, mutta tyylilleni uskollisena eksyin aiheesta. Se, miten se Frozen ylinpäätään liittyi mihinkään, on leffan alussa (jonka olen siis nähnyt ihan tosi monta kertaa) laulettava laulu Do you wanna build a snowman?, joka on soinut päässä aamusta asti. Siis siitä asti kun astuin ovesta ulos, kello 6:21, ja huomasin että perskules, täällähän on lunta. Ei kuitenkaan ehkä tarpeeksi lumiukon rakentamiseen ja sitä paitsi ottaisin muutenkin mieluummin poron. Siis poron, ei hirven. Piste. 

Mutta se lumi, se oli ihan kiva juttu kuitenkin. Vaikkei riittänytkään lumiukkoihin. Kummasti vaan se pikkuhiljaa lisääntyvä valo ja edes pari vesisateetonta päivää piristää. Vaikka yöunet sohvalla jättikoiran kanssa meni vähän niin ja näin, yllättävän zen-tilassa oon ollut koko päivän. Selvisin jopa treenaamaan ekaa kertaa niin moneen viikkoon, ettei edes kehtaa ääneen sanoa. Ja voin kertoa, että siltä nyt myös tuntuu. Onneksi ainoa suunta, tässäkin tapauksessa, on ylöspäin. Ehkä muutaman viikon päästä jo helpottaa. 

(Tää taisi just päästä blogihistoriani top 5 omituisimpiin postauksiin.) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti