22.5.2015

Kuvan kissa ei liity tapaukseen


Parin vuoden takaisen kevään ollessa suoranaista perseilyn kulta-aikaa, silloin omanarvontunnon rippeitä keräillessäni ja the soundsia luukuttaessani vannoin Dianan hengessä this is the last time I'm nobody's fool. Kuitenkin elämän viedessä eteenpäin tuo ohjenuorani taas jonnekin unohtui, ja havahduimpa kerran jos toisenkin sen jälkeen nimenomaan olevani se fool ja täysin syyllinen omaan jamaani, johtuen juurikin ohjenuoran noudattamattomuudesta. 




Lähes kaksi vuotta Dianan elämänohjeen jälkeen päätin kirjoittaa itselleni uudet elämänohjeet, onhan nyt ikää ja elämänviisauksia sen verran vuosien myötä karttunut. Elämänohjeeni nro.2 itsessään käsittäessä sen omanarvontunnon ja himpun verran myös itsekunnioitusta, alkoi myös suoraan sanottuna vituttaa etten mitään kuitenkaan ole oppinut. Minkä piti olla viimeinen kerta ei todellakaan sitä ollut, se vain muutti muotoaan ja tekosyy kaiken sen muuttuneen hyväksymiselle on usko johonkin uuteen ja muuttuneeseen, ehkä itseeni. Vielä enemmän pisti vituttamaan tajutessani, että tämä onkin ehkä se yksi asia mitä en itsessäni saa muutettua ja tietoisuus siitä, että vois olla itsekkäämpikin, lyö vain kasvoille uudestaan ja uudestaan.




Kahden vuoden takaa löytyy myös toinen, niinikään The Soundsin armollinen ohjeistus it's not me, it is you, jonka voisin myös palauttaa listalleni, ihan vaan muistutuksena ettei itse tarvis pyydellä anteeksi toisten paskaa käytöstä. Ja tätä hävettävän usein teen, syynä joko niiden aiempien elämänohjeiden unohtuminen tai vaihtoehtoisesti muiden ihmisten manipuloiva luonne. Tekee itselle pahaa olla olematta paska niille jotka sen todellakin ansaitsevat, mutta toisinaan tuntikausia kestävä harrastukseni mitä ilkeää sanoisin jos... saa sekin jo yksinään sieluni heittäytymään sinne kynnysmaton puolelle. Tekee pahaa olla ilkeä, mutta tekee myös pahaa olla olematta ilkeä, onko se sitten hyvä vai huono juttu. Sopinee vain toivoa että kaiken tämän sekoamisen keskeltä joskus pääsen siihen tilanteeseen, kun joku voisi itseäni kuvailla kuin Dianaa, You never play by the rules. Cos' you're nobody's fool.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti