14.5.2015

Dance like there's nobody watching, live like it's heaven on earth

Yksi frendi joskus kertoi, että aina kun hän kuulee sen Haloo Helsingin! (Vai Helsinki!n, miten se kuuluu taivuttaa ton kysymysmerkin kanssa?) biisin missä lauletaan tanssin yksin kadulla, hänelle tulee mieleen minä. En kyllä ole kertaakaan tainnut oikeasti tanssia yksin kadulla, ainakaan päiväsaikaan, mutta macarenaa olen kyllä kyseisen ystävän olkkarin ikkunalaudalla jorannut useammin kuin laki sallii. Ehkä siinä on sitten se yhteys itseni ja katutanssien välillä.

Anyways, on kuitenkin paljon biisejä, jotka oikeasti pistää tanssittamaan, vaikka sitten siinä keskellä katua. Lukion vikana vuonna kova sana, tai siis biisi, oli Riverside motherfucker, jonka kuullessa tuli aina mieleen kaikkia aivan kreisejä tanssimuuveja. Tätä itseasiassa sitten penkkareissa jorasin ruokalan pöydällä. Ai miksen mä ikinä tanssi lattialla? Toinen aivan ultimate pakkotanssia-biisi on Pendulumin Watercolour. Sitä on bailattu varmaan joka bileissä missä musiikkiin oon päässyt vaikuttamaan ja yleensä baareissa tän soidessa vien noin kolmasosan tanssilattiasta. Ai mut hei, baareissa sentäs tanssin lattialla! (Tosin yleensä jos tanssii korkeammalla niin häädetään alas...)

Mutta niistä viimeisimmistä tanssin yksin kadulla -biiseistä on kärkeen noussut aika lailla kolme lempparia. Yksi vanhempi ja pari vähän uudempaa.



Samuli Putron Huono sängyssä on yksi ehkä maailman huikeimpia biisejä mitä ikinä on tehty. Jotenkin niin hauska, tarttuva ja järkyttävän tanssittava, samalla ollessaan täydellisen surkuhupaisa. Tätä soitin pari kesää sitten aina jatkoilla niin paljon, että jengillä alko mennä hermot, hah. 



Ellie Gouldingin You My Everything on tän vuoden puolella noussut aika ykköseks biisilistalla. Ja tanssilistalla. Tän kuullessa tekee mieli joko juosta ihan tosi lujaa tai sitten tanssia vielä lujempaa. En ehkä jaksa odottaa ruissia ja Ellien keikkaa, aivan sairaan siistiä kuulla tää livenä. Että joo, olis sit parempi kans soittaa tää siellä. Vink vink.



Sannin Dementia on tullut tutuksi vasta  kun lakkasin uskomasta siihen, että joku musiikki ei ole tarpeeksi uskottavaa kuunneltavaa. Eli joku viikko sitten. Ehdoton kadullatanssimisbiisien ykkönen tällä hetkellä, tää muuten löytys kans ruissista. Paras olis soida. (Tosin jos meno on samaa kuin viime vuonna, niin skipataan suurin osa esiintyjistä, ne mitä nähään niitä ei muisteta ja törmätään toisiimme korkeintaan teltassa auringon jo noustessa. Can't wait!!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti