19.10.2016

Parasta just nyt ja aina / 3


Musiikki. En teistä muista tiedä, mutta itselleni musiikki on iso osa elämää. Muutenkin aika herkkänä ihmisenä kykenen samaistumaan musiikkiin ihan sataprosenttisesti ja (hieman dramatisoiden) on musiikki pelastanut elämäni kerran jos toisenkin. Tai ainakin tehnyt siitä aika paljon parempaa. 

Musiikkimakuni venyy laidasta laitaan. Kaukana on ne ajat, kun koin vain yhden genren kuuntelun olevan uskottavaa - tai vaihtoehtoisesti toisen genren kuuntelun olevan joko tietynlaisten ihmisten juttu tai muuten vaan noloo. Pohja musiikkimaulleni löytyy kuitenkin lapsuudesta, vanhempien ja siskon levyhyllystä. Sieltä tulee Badding, Leevi & The Leavings ja Zen Cafe. Sieltä tulee rakkaus lyriikoihin, ihmiskohtaloihin ja yksinkertaisenkin asian mahdollistaminen koskettavaksi. 

Jossain vaiheessa päässä pyöri ajatus toteuttaa postaussarja 100 maailman parasta biisiä, perustuen omiin lempibiiseihini. Ajatus kytee edelleen, en vain tiedä onko sata biisiä kuitenkin liian vähän. Välillä kun tuntuu, että sen hetken lempibiisinkin valitseminen on mahdotonta.

Vaikka en kuuntele musiikkia genren perusteella, silti on yksi tekijä joka karsii pois ainakin örinä-hevin, klassisen musiikin ja teknojumputukset. Nimittäin ne lyriikat. Yleensä biisi kuin biisi, niin ne sanat saa rakastumaan siihen. En osaa enää oikein "fanittaa" tiettyjä bändejä tai artisteja, vaan saatan rakastua johonkin biisiin, mutta esittäjän muu tuotanto ei sitten nappaakaan. Samalla tavalla saatan rakastaa suurinta osaa jonkun biiseistä, mutta osaa en voi sietää. Tähän mennessä ainoa albumi ikinä, jonka jokaista biisiä oon rakastanut yli kaiken, on Scandinavian Music Groupin Manner. Ainoa varjopuoli taitaakin olla, että sen jälkeen ei ole mikään SMG oikein kelvannut. 

Mulla aika harvoin soi musiikki taustalla, ihan muuten vaan. Lähes aina kun laitan musiikkia soimaan, niin todellakin kuuntelen sitä. Laulan ja tanssin. Välilä tulee kyynel tai pari, mutta sehän on vain hyvä juttu. 

Koska mikään maailmassani ei ole turhempaa kuin tunteita herättämätön musiikki. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti