6.8.2015

SINNE MENI TAIVASPAIKKA


Jos ootte Bulgarian suuntaan matkaamassa, ja nimenomaan siis biitsi tähtäimessä, kannattaa silti yksi puolikas päivä irrottautua Varnaan. Siis sinne keskustaan. Big Cityyn. Ja kannattaa käydä tsekkaamassa Katedraali, jonka virallista nimeä en tiedä, mutta kun taksikuskille höpötti katedraalista se kyllä toi oikeaan paikkaan. Ja oli ihan vaikuttava paikka.

Mutta koska rakastan kertoa tarinoita, niin kerrotaan nyt yksi aiheeseen liittyvä. Varoittava sellainen.

Tultiin katedraalin eteiseen ja hetken aikaa mietittiin sisäänpääsymaksupolitiikkaa (ei nyt mitään muistikuvaa maksoiko sisään vai ei). Astuttiin sitten salin puolelle ja koska olin päättänyt kuvata koko reissun, toki kaivoin heti puhelimen esille. Kiertelin siellä harkittuja kuvia nappaillen, kunnes siihen eteen marssi joku noin satavuotias mummeli, heiluttelemaan lappua "photo/6LV". Hetken aikaa jouduin jankkaamaan ennenkuin tajusin, että ihan oikeasti pitäis jotain maksaa, jotta sais kuvata. Rahastusta parhaimmillaan, sanon mä. Kerroin sitten mummolle lähteväni maksamaan sitä kuutta levaa, vaikka oikeasti liukenin vähin äänin paikalta ja ulos koko kirkosta. Ja kirosin ettei päällä ollut mitään huomaamattomampaa, kuin kukallinen shortsipukuni. Hmph.

Koko loppuajan olin aivan varma, että kohta se mummeli hyökkää jostain puskasta vaatimaan rahoja. Kun päästiin hotellille takaisin, odotin koko illan että poliisit koputtaa oveen ja tulee noutamaan mua selliin. 

Join sitten pari bisseä odotellessa ja pelattiin nopee erä SkipBoa.

1 kommentti: