12.8.2015

Feta-täytteiset tonnikalapihvit

Ai että, se fiilis kun yrität selvitä edes yksinkertaisemmasta ruoanlaitosta, kun yhtäkkiä iskee se kuuluisa salama kirkkaalta taivaalta (tai saat sähköiskun kahvinkeittimestä tai jotain). Sitten päätät läpällä kokeilla, josko se tonnikalapihvien lisukkeena maistunut fetajuusto meniskin sinne pihvien sisään, mitenkä se toimis? Ja sehän toimii. Tässä sitä tulis, sitä fetaa ja tonnikalaa! 


Feta-täytteiset tonnikalapihvit

Tarvitse:
• purkki vapaavalintaista tonnikalaa, itse käytin paloja vedessä
• vapaavalintaista fetaa
• yksi pieni sipuli tai puolikas isommasta (tai ei ollenkaan)
• kananmuna

Vaihe 1

Kaada tonnikalasta nesteet pois ja kippaa syvälle lautaselle. Pilko sipuli mahdollisimman pieneksi ja sekoita tonnikalan joukkoon. Heitä yksi muna seuraksi ja sekoita tasaiseksi mönjäksi. (Tästä vaiheesta ei ole kuvaa koska se näyttää ällöttävältä)

Vaihe 2


Ota n. 1/4 mönjästä ja pyörittele semipaksuksi lätyksi. Laita keskelle valinnainen määrä fetaa, mutta älä liikaa. Fetan pitää mahtua kokonaan mönjälätyn sisälle. Kun olet tyytyväinen tuotokseen, tee toinen samanlainen ja aseta se viereen.

Vaihe 3


Ota jäljellä olevasta mönjästä puolet ja varovasti asettelet sen fetan päälle. Painele kiinni allaolevaan mönjään, yrittäen saada aikaan mahdollisimman tiivis paketti. Toista sama toiselle lätylle. 

Vaihe 4

Kriittisin vaihe, paistaminen. Mönjä ei pysy kovin hyvin kasassa, joten paistaminen on jokseenkin haastavaa. (Ainakin mulle.) Laita pannulle semireippaasti öljyä ja anna pannun kuumeta kunnolla. Kun pannu on kuuma, nosta varovasti pihvit sille. Varo ettei öljyä roisku, varsinkin jos olet ilman housuja, se on kuumaa ja tuntuu ikävältä iholla. Anna pihvien paistua tarpeeksi pitkään, välillä liikuttele niitä, jotta näet onko miten kasassa. Kun tuntuu, että ne on kääntövalmiita ja saat lastan helposti alle, käännä varmalla liikkeellä ympäri. Anna paistua suunnilleen saman verran toiselta puolelta. 

Vaihe 5


Nosta pihvit lautaselle (varovasti, edelleen hajoaa helposti). Seuraksi voi laittaa mitä ikinä nyt pihvien kanssa tykkää syödäkään, omia lemppareita on tällä hetkellä couscous ja oliivit. Tyyli on vapaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti