10.10.2015

What just happened?


Jossain vaiheessa viime yötä (tai aamua... Tai aamuyötä) tuli mieleen hullu ajatus, että pakko saada paistettua riisiä ja katkarapuja. Ja koska darra ei olisi yhtään niin hauskaa jos vain kävelisi kiinalaiseen ravintolaan, päätin ylittää itseni keittiössä. Vähän myös kiinnosti ottaa selvää mitä tällä kertaa saisin räjähtämään...

Googlailin eri reseptejä, joita sitten kaikkia luonnonlakeja uhmaten sovelsin mix&match -periaatteella. Ja hei, uskokaa tai älkää, niin tosta tuli oikeasti hyvää! 

Koska heitin kaiken hatusta, en muista tarkkaan mitä kaikkea tein, mutta jotenkin seuraavasti se meni:

Tarvitset
•riisiä
•katkarapuja
•purjoa
•HeMaPo
•valkosipulia
•soijakastiketta
•kalakastiketta
•kaksi kananmunaa

Etenin jotenkin niin, että valmistin ekana kastikkeen (2rkl soijakastiketta, 2rkl kalakastiketta, valkosipulia). Keitin riisin ja pilkoin purjon ja valkosipulin. Sulatin katkaravut. 

Heitin pannulle HeMaPon, valkosipulin ja purjon, kuullotin hetken (luultavasti öljyssä). Lisäsin riisin pannulle ja sekoitin. Annoin paistua jonkin aikaa. Rikoin kanamunat kulhoon ja sekoitin, lisäsin ne myös pannulle. Annoin taas paistua jonkin aikaa. Lisäsin sekaan kastikkeen ja katkaravut. Unohdin koko hoidon siihen paistumaan, koska aloin tiskata. 

Kun olin saanut tiskattua, oli ruoka oikeastaan jo valmista. Puristin sekaan limeä, asettelin esteettisen limenpalasen annoksen päälle ihan puhtaasti valokuvia varten (valokuvat otin siltä varalta, jos ruoka olisikin onnistunut. Kannatti.) ja eikun ääntä kohti. 

Eikä mitään edes räjähtänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti