15.7.2015

Kirjahöpinää&Drinkkivinkki


Luin viime viikolla vahingossa koko Millennium-trilogian. Kyllä, vahingossa. Muut laittaa vahigossa kahviin sokerin sijasta suolaa, minä luen vahingossa kirjoja. Käytännössä tähän päädyttiin, kun yhtenä tylsänä hetkenä aloin selaillen lueskelemaan ekaa osaa. Sitten selailin vähän lisää ja vielä vähän lisää, kunnes huomasinkin lukeneeni koko kirjan, äärimmäisen epäloogisessa järjestyksessä, mutta kuitenkin. Tylsyys jatkui ja tartuin toiseen osaan, ajatuksena ihan vaan vähän selailla. Pari päivää ja sekin oli luettu, vähintään yhtä epäloogisesti. Ja koska ei kahta ilman kolmatta, niin pakkohan se oli se kolmaskin lukea, koska tylsyys ja myös hyvä pakopaikka. Tosin edeltäjistään poiketen sen luin ihan kuten kuuluukin. Ja samalla se kiilasi lempparilistan kärkeen noista kolmesta. Tai sanotaan hyväksi kakkoseksi, koska ykkönen on ykkönen, nyt ja aina. 

Luen ihan liikaa samoja kirjoja uudestaan. Vaikka oonkin sitä mieltä, ettei hyviä kirjoja voi ikinä lukea liian montaa kertaa, se niihin käytetty aika (ja vähän myös energia) vie sitä muilta kirjoilta, niiltä mitkä on vielä lukematta. Leijapojan nappasin eurolla mukaani, kun keväällä kierrätyskeskuksessa käväisin, ja siitä saakka se on hengaillut tossa ikkunalaudalla. Ja oikeastaan myös lattialla, Mooses tykkää heitellä irtaimistoa ympäriinsä. Nyt, kun tuli sellainen superwoman-fiilis, että energia riittää paneutumaan muuhunkin kuin ulkoaopittuun tekstiin, päätin ottaa kirjan käsittelyyn. Paitsi että se löytyi tällä kertaa sängyn alta (kiitti Mooses), löytyi sen välistä myös jotain. Nimittäin meikän Kela-kortti, jota en oo nähnyt sitten vuoden 2011! Nyt herää vaan kysymys, oliko se siellä välissä jo silloin kun ostin kirjan (ja jos oli niin mitenkuinkakoskamitääää) vai mistä se on ilmestynyt? Holmes, NYC, I need U. 

Vielä viimeisimpänä, ennenkuin katoan taas tästä todellisuudesta, pieni drinkkivinkki kaikille flunssaisille, huonovointisille, alakuloisille tai muuten vain lämpimien juomien ystävälle: keitetty inkiväärivesi, hunaja ja maito. Toimii. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti