5.1.2017

TÄMÄ ON KAIKKI JA NYT











Välillä on ihan hyvä miettiä millaista elämää sitä haluaa elää. Varmaan pari vuotta sitten olisin vastannut ihan toisin, mutta nyt vastaan että mukavaa arkea. Siihen oon pyrkinyt ja haluan pyrkiä, että arki on mukavaa, se mitä kuitenkin suurin osa elämästä on. Enkä tarkoita, että kaikki on koko ajan ruusujen ja muiden kukkasten päällä tanssimista ja vaaleanpunaista ja pehmeää. Koska ei, ei tietenkään voi olla. Enemmänkin vain mieluista, sellaista että itse tekee arjesta mieluista. Sellaista, että on mukavaa tässä ja nyt. 


Vähän liian monta vuotta odotin, että elämä alkaa. Odotin viikonloppua, palkkapäivää, opiskelupaikkaa. Opiskelun alkua, opiskelun loppua, hyväpalkkaista duunia, täydellistä kotia. Viiden kilon laihtumista, kesälomaa, ulkomaanmatkoja. Odotin että löytää sen jonkun siihen ja odotin että se joku lakkaa leikkimästä tunteillani. Odotin että sen jonkun jälkeen tulee joku muu, odotin aamuun asti venyviä iltoja kun voi tapahtua mitä vaan, odotin että asiat tapahtuu. 


Sitten kyllästyin odottamaan. Kyllästyin elämään odottaen vaan jotain ja kaikki muu sitä ennen ja siinä välissä on paskaa. Oli se jokin sitten viikonloppu, palkkapäivä tai se joku. Koska elämä, se on tässä ja nyt. Niin kliseistä ja latteaa kuin se onkin. 


Aina ei ole kivaa. Aina ei tarvitse olla kivaa. Mutta aika paljon voi tehdä sen eteen, että olisi enemmän kivaa. Tehdä asioita mistä pitää. Kerätä ympärilleen ihmiset joista pitää. Pitää huolta, että ne kivat jutut on niitä mitkä elämää hallitsee. Ja ennenkaikkea muuttaa ne huonot asiat hyviksi, mutta olla odottamatta liikoja. Se odotus kun niin harvoin palkitsee, ainakaan pidemmällä aikavälillä.


Odottaminen on toki sallittua, kunhan muistaa elää siinä välissäkin. Tällä hetkellä odotan viikon päässä häämöttävää ulkomaanmatkaa ja totaalista rentoutumista. Odotan myös jo kotiinpaluuta ja koulun alkua. Odotan huomista, kun näkee rakasta ystävää ja odotan työvuoroa ja sen päättymistä, sen jälkeen kun on kolme vapaapäivää. Odotan kun on taas aikaa nyrkkeillä ja odotan Mooseksen saamista kotiin. Odotan aamukahvia ja auringon paistetta. 


Silti, kaikki tässä ja nyt, on sekin ihan hyvä. Enemmän kuin hyvä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti