17.1.2017

PÄIVÄ KUVINA (MAURITIUS EDITION)


Aamulla kello soi seiskan pintaan, suurena suunnitelmana kun oli mennä virkistävälle aamu-uinnille ennen aamupalaa. Virkistävä tässä tapauksessa on tosin vain sanonta, koska hotlan uima-altaan veden keskilämpötila on siinä kahenviiden paikkeilla. En muutenkaan meinaa aamuisin saada mitään kahvia kiinteämpää alas ja täällä kuumuudessa se on entistä vaikeampaa. Joku pieni aamu-aktiviteetti ennen aamiaista on siis enemmän kuin fine.

 
Tänään se aamu-uinti meni kuitenkin mönkään, kiitos ulkona pauhaavan trooppisen sateen. Kuviin se ei oikein tallentunut, kuten ei sade lähes koskaan. Paikallisilta on kuulemma vesivarat vähissä ja he on kovasti sadetta toivoneet, joten ei tää yksi väliin jäänyt aamu-uinti nyt niin vakavaa ole. 


Unohdin ottaa kuvan siitä terveellisestä aamupalasta, joka sisälsi lähinnä kahvia ja tuoreita hedelmiä. Sen sijaan muistin kuvata vohvelin suklaakastikkeella ja kookospuuterilla sekä sen toisen kahvin. Mitä todennäköisemmin palaan täältä kotiin ruskeana ja pyöreänä.



Tälle päivälle oltiin jo etukäteen sovittu  shoppailua, joten sade ei siinäkään mielessä haitannut. Lähettiin Grand Baiessa sijaitsevaan La Croisette -ostoskeskukseen, jossa vietettiin muutama tunti. Aukio oli somistettu tuollaisella vähintäänkin mielenkiintoisella taideteoksella. 



Vaikka vaatekauppatarjonta tuntui alkuun aika nihkeältä, löytyi sitten lopulta useampikin kauppa jossa jaksoi pyöriä. Jopa niin hyvin, että aika loppui vähän kesken - me kun oltiin sovittu taksikuskien kanssa, että tulee hakemaan  muutaman tunnin päästä. Toinen ongelma (mikä tuntuu olevan ongelma täällä vähän kaikkialla) on se itse ostaminen. Nää täkäläiset ei nimittäin oikeen varaa vaihtorahaa kassaan. Ja sen ymmärtäisi vielä jos nyt maksaisi jotain suklaapatukoita isoilla rahoilla, mutta kun kassalla ei ole antaa tonnista neljääsataa takaisin (neljäsataa rupiaa on n. 10€, tonni n.25€), alkaa vähän jo ihmetellä. Ja kun tää on nyt toistunut lähes joka paikassa, josta ollaan mitään yritetty ostaa. 


Lopulta kuitenkin aina maksaminen onnistui, saatiin vaihtorahat ja oltiin kaikki tyytyväisiä. Itelleni löysin yhden hameen sekä laukun, jollaista oon halunnut aika pitkään. Varmaan tulee vilkkumaan blogissakin, molemmat.




Lounastauko! Pakko nostaa tää pizzapaikka esiin, vaikka pizza itessään ei mitenkään maata järisyttävää ollutkaan (ihan hyvää kuitenkin), nimittäin: niillä oli antaa vaihtorahaa! Woop woop, päivän ensimmäinen laatuaan. Aika pian lounaan jälkeen piti lähteä kohti taksiasemaa, jossa meidän taksit jo odotteli. Ei tosin meinattu aluksi muistaa miltä meidän kuski näytti, mutta tyyppi onneksi muisti meidät.


Hotellihuoneen ilmastoinnin alla hetki lepoa, ennen HC-auringonottoa ja snorklailua. 


Napattiin rannalle mukaan yhdet kylmät Breezerit. Aamun sateet oli muisto vaan ja kuulemma lämpölukemat näytti kolmea viittä. Varjossa. Käytiin snorklaamassa, mutta aallot oli sen verran rajuja että jätin suosiolla GoPron huoneeseen. Aika pitkään myös lilluttiin porukalla lastenaltaassa (jolle ei olla muuta merkitystä keksitty, vaikka tää on lapsivapaa hotelli) ja otettiin lisää aurinkoa sen mikä siinä kuumuudessa pystyi olemaan. Ironista kyllä, mun oli pakko lähteä huoneeseen puoli tuntia ennen auringonlaskua, koska tuli kylmä. Näköjään kaikkeen tottuu. 


Jotain auringonlaskuun viittaavaa näkymää partsilta. 


Jaaaa illallinen. Otettiin lomalle puolihoito, eli aamiainen ja illallinen. Pakko sanoa näin kuuden illan kokemuksella, että pieni variaatio ruoissa ei tekisi pahaa. Ruoka on siis hyvää, mutta aika samaa illasta toiseen. Onneksi ympäristö on kuitenkin viihtyisä. Tänään illallisella vähän juonittiin huomista retkipäivää, ennenkuin kaikki toisensa jälkeen hipsi nukkumaan. Tää ilmasto on muuten aika mielenkiintonen, tuntuu että vois nukkua vuorokauden ympäri. 


Matkalla huoneeseen nähtiin aika paljon etanoita, vähän isomman puoleisia.

Nyt lopetan tän tähän ja käyn nukkumaan. Huomenna uusi yritys aamu-uinnin suhteen ja aamiaisen jälkeen hypätään minibussiin ja kohti seikkailuja!  Tui tui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti